Onze wereld

Coronavirus – Update van 26 oktober

In het licht van de evolutie van de pandemie maakte BNP Paribas Fortis op 17 oktober nieuwe richtlijnen van toepassing voor de bankmedewerkers bekend. Al die richtlijnen blijven van kracht voor alle interne en externe medewerkers van de bank. Je kunt dus in welbepaalde gevallen (griepvaccinatie, een serologische test, informaticaprobleem, migratie naar Windows 10) nog steeds naar kantoor komen. Maar de werking van de centres wordt licht aangepast. We herinneren je nogmaals aan het belang om de maatregelen rond social distancing, handhygiëne en het permanent dragen van een mondmasker op te volgen, tenzij je alleen bent in een individueel bureau.

Centres

Als gevolg van de nieuwe maatregelen die de regionale overheden aankondigden, passen de Private Banking & Wealth Management Centres, de centres van De Ondernemersbank en de Business Centres hun manier van werken aan. Vanaf 29 oktober splitsen zij hun teams niet meer in twee, maar in drie teams A, B en C. Die volgen elkaar op kantoor als volgt op: 4 dagen voor team A, 3 dagen voor team B en 3 dagen voor team C.

Concreet gaat Team A op kantoor werken van donderdag 29 oktober tot en met dinsdag 3 november. Team B neemt over op woensdag 4 november tot en met vrijdag 6 november. Vervolgens is Team C aan de beurt van maandag 9 tot woensdag 11 november, enzovoort.

De medewerkers van de centres kunnen wel naar kantoor komen buiten de periodes waarin ze normaal op kantoor verwacht worden indien ze een afspraak met een klant hebben. Meer informatie over de samenstelling van de teams A, B en C krijg je van je manager.

Attesten

Als gevolg van de nieuwe beslissingen van de overheden, meer bepaald rond de avondklok, bestaat de kans dat je je verplaatsingen naar kantoor moet verantwoorden.

De meeste medewerkers die zich tijdens de eerste lockdown om professionele redenen moesten verplaatsen, kregen in maart een attest voor uitzonderlijke verplaatsing. Dat attest blijft geldig. Heb je dat niet gekregen of ben je het kwijtgespeeld, dan kun je het downloaden op HR Direct Access. Zorg ervoor dat je dat attest altijd bij de hand hebt bij een eventuele controle. Digitaal op je gsm of op papier, in je auto, in je aktentas of in je handtas.

Herinnering: vergeet je telefoonnummer niet te registreren

De laatste tijd communiceren de overheden regelmatig nieuwe maatregelen op vrijdagavond of in het weekend. Staat je gsm-nummer niet in het phone book, meld het ons dan in HR/My Profile volgens de volgende procedure: FR / NL. Dan kunnen we je buiten de kantooruren via sms op de hoogte brengen van belangrijke nieuwe regels en aanbevelingen.

De externe medewerkers die dit soort communicatie ook willen ontvangen, kunnen hun gsm-nummer melden via deze link. Die is toegankelijk via een PC van de bank. De te volgen procedure staat beschreven in het volgende document: FR / NL.  

Het nummer dat je doorgeeft, komt niet in het phone book en wordt enkel gebruikt om je bij een crisissituatie belangrijke informatie mee te delen.

Contact