Onze visie

De tweede Security Challenge : ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Om de twee weken presenteert de Security Challenge je een ogenschijnlijk eenvoudige situatie. Maar… is die wel zo eenvoudig? De vraag is telkens:  ‘zie jij wat ik zie?’  En hoe  zou jij reageren? Hoe hou je het veilig? Cybercriminelen gaan niet met vakantie…
Feedback van de vorige challenge: 
Het CoE Security adviseert voorzichtig te zijn met gratis oplaadpalen waar je via USB je toestel kunt opladen.  Cybercriminelen kunnen via een USB aansluiting je toestel hacken. Je gebuikt best een eigen voeding, een draagbare powerbank /zonnepaneeltje of draadloos opladen.

87% van de collega’s koos de veiligste optie, voor 13% is ‘think before you click’ een goede raad.

Nog meer nuttige tips & tricks vind je in de Security Basics.

En dan de challenge voor deze week. Benieuwd naar je reacties… Wat de meest aangewezen reactie is, dat lees je binnen twee weken, samen met nog wat goede raad.

Out of office
Je bent er klaar voor: hotelletje geboekt in de Provence, mooi weer in het vooruitzicht, er is een verwarmd openluchtzwembad en een bar daar vlakbij.  Nog snel even je out of office instellen en… bye bye bank.

Wat doe jij?

Contact

Commentaar

    Geef jouw commentaar

    Medewerkers van BNP Paribas Fortis kunnen vrijuit hun mening geven over het onderwerp in kwestie. We vragen wel aan iedereen om zijn naam bij het commentaar te melden. De redactie behoudt zich het recht voor om anonieme commentaren of commentaren die niet met het onderwerp verband houden niet te publiceren. Er is geen plaats voor het uitvechten van vetes of scheldpartijen polemieken of door anderen als kwetsend te ervaren taalgebruik.