Onze wereld

Coronavirus – Update 12 oktober

Op 24 juli besliste BNP Paribas Fortis de manier van werken die sinds het einde van de lockdown van kracht is, te verlengen tot 8 november. Gezien de evolutie van het aantal besmettingen in België wil de bank geen enkel risico nemen en heeft ze besloten de huidige manier van werken in de (R)HQ-gebouwen, de EBC’s, de centres en kantoren te verlengen tot het einde van de paasvakantie, op 18 april 2021. We blijven het verloop van de pandemie en de overheidsmaatregelen uiteraard op de voet volgen. Als de situatie dat rechtvaardigt, zullen we de getroffen maatregelen aanpassen.

Concreet…

  • blijven de kantoren de voorkeur geven aan digitale contacten en zijn ze nog altijd uitsluitend op afspraak open, volgens de op dit ogenblik geldende modaliteiten. De kantoren buiten Regio Brussel, die in de pre-Covid periode op zaterdag open waren, kunnen voortaan op zaterdagmorgen openen, maar alleen op afspraak. De Be.Connected-kantoren blijven dicht.
    De kantoren in Brussel, gezien het stijgende aantal besmettingen, zullen tijdelijk in ‘lockdown-modus’ werken, vanaf 19 oktober en tot nader order. Kort samengevat zullen ze met gesloten deuren werken en klanten alleen voor servicingafspraken ontvangen, in de voormiddag. Alle adviesafspraken gebeuren op afstand (per telefoon of via Webex), en de mobiliteit tussen kantoren van verschillende clusters wordt opgeschort. De regionale directie heeft de betrokken medewerkers op de hoogte gebracht van alle modaliteiten.

  • behouden de (R)HQ-gebouwen de regeling met drie teams die om de beurt een week – van maandag tot vrijdag – aanwezig zijn (één week op kantoor gevolgd door twee weken telewerk). De managers komen nog steeds gemiddeld twee dagen per week naar kantoor. Ze mogen echter flexibeler zijn in de samenstelling van de drie teams. Zo kunnen ze een medewerker toestaan om tijdelijk of definitief naar een ander team over te gaan om sociale redenen, voor meer efficiëntie of omwille van de samenhang in het team. Ze moeten er wel op toezien dat er nooit meer dan een derde van de medewerkers op kantoor aanwezig is.

  • werken de Easy Banking Centres verder zoals vandaag.

  • handhaven ook alle centres (Private Banking  & Wealth Management Centres, De Ondernemersbank en Business Centres) de huidige manier van werken. De werkweek begint er op donderdag en eindigt op woensdag, zoals nu al het geval is.

Wie ’s middags of ’s avonds gaat eten met klanten of collega’s – ongeacht of dat in de bank of in een restaurant gebeurt – moet de overheidsregels inzake de beperking van nauwe contacten nauwgezet naleven. In de praktijk betekent dat: op elk moment anderhalve meter afstand houden, ook aan tafel, en bij elke verplaatsing een masker dragen. Als het in het restaurant of op de plaats van de maaltijd niet mogelijk is de anderhalvemeterregel in acht te nemen, is de lunch of het diner dus niet toegelaten. De bedrijfsrestaurants werken verder zoals nu. Het zal dus niet mogelijk zijn om ter plaatse te eten, en de eetzalen blijven gesloten.

Alle andere vroeger aangekondigde maatregelen die op dit ogenblik gelden (verplaatsingen, uitgebreide aankomst- en vertrekuren, evenementen, enz.) blijven van kracht.

Raadpleeg voor meer info Echonet Mobile.

Contact