Onze visie

Het einde van de Security Challenge

Over weinige dagen is de zomer officieel voorbij – logisch dat ook de zomerreeks van ‘security challenges’ het voor bekeken houdt.
Dank voor je belangstelling voor de tweewekelijkse challenges.  Ruim 1.600 collega’s namen deel. 

Over de hele lijn kozen 83% van de collega’s voor de veiligste optie.  Voor 17% van de collega’s geldt het devies: ‘think before you click’. Blijf alert en veilig werken, en zie op tijd in hoe cybercriminelen je proberen te verschalken. 

Feedback over de challenge ‘dringende overschrijving’: 
Vanwege de meeste klanten aanvaardt de bank geen overschrijvingsorders per e-mail, zo merkt het Security CoE (Centre of Expertise) op. Er bestaan alternatieve, veiliger kanalen zoals Easy Banking Web en App of eventueel het Easy Banking Centre.

Je baas terugmailen is geen goed idee, want indien een hacker haar mailbox heeft ‘overgenomen’, mail je naar… de hacker. Contacteer haar via een ander kanaal: bellen op het nummer dat je van haar in je smartphone hebt, is dat wel veilig.
In die laatste challenge koos 94% van de collega’s de veiligste optie.

Was je met vakantie tijdens de Security Summer Challenges:  geen nood, je kan ze nog altijd doen, onderaan dit Dixit Today-artikel. Zo kan je nog even anoniem je veiligheidsgedrag checken.

Alle nuttige tips & tricks vind je in de Security Basics.

Oktober is elk jaar de Europese Cyber Security-maand.  Dit jaar ligt de focus op het thema ‘wachtwoord’ uit de Security Basics: hanteer jij systematisch een ‘2 factor authenticatie’ (niet alleen een wachtwoord, maar bv. ook een vingerafdruk) en gebruik je al de Keepass wachtwoordmanager die de bank sinds enkele maanden aanbeveelt?

Contact

Geef jouw commentaar

Medewerkers van BNP Paribas Fortis kunnen vrijuit hun mening geven over het onderwerp in kwestie. We vragen wel aan iedereen om zijn naam bij het commentaar te melden. De redactie behoudt zich het recht voor om anonieme commentaren of commentaren die niet met het onderwerp verband houden niet te publiceren. Er is geen plaats voor het uitvechten van vetes of scheldpartijen polemieken of door anderen als kwetsend te ervaren taalgebruik.