Collega's

'Ik testte een gratis opleiding over voeding'

Als je dagelijkse routine bestaat uit opstaan, werken en slapen, neem je niet altijd de tijd om gezond te eten en om na te denken over wàt je eet. Toch heeft gezonde en gevarieerde voeding een positief effect op je lichaam. Dat is iets wat Geneviève Fermon (E2E OPS) vooral heeft onthouden van de ‘Free Learning’-cursus 'Optimaliseren van je voeding'. Je kunt nog inschrijven.

Waarom wou je die opleiding volgen?
"Voeding, en vooral dan het effect van voedingsmiddelen op de gezondheid, op ons lichaam, interesseert me enorm. Ik verzamel daarover heel wat informatie en maak zoveel mogelijk dingen thuis zelf klaar, maar je kunt altijd nog meer en beter. Dus volgde ik deze cursus om er meer over te weten te komen en enkele tips en tricks mee te pikken."

En de opleiding voldeed aan je verwachtingen?
"Absoluut! Ik vond de opleiding bijzonder boeiend. In één avond van tweeënhalf uur gaf Laurence Van Poelvoorde (Learning & Development) ontzettend veel informatie. Ze had het eerst over voeding in de ruime zin van het woord en daarna over elke categorie van voedingsmiddelen, zoals suikers en vetten. Ze gaf daarbij systematisch enkele tips. Het was heel veelzijdig. En het leukste was dat Laurence de cursus voor ieder van ons een persoonlijke toets gaf, ook al waren we met een tiental deelnemers."

Hoe deed ze dat?

"Vóór de opleiding had ze iedereen gevraagd over welk voedingsmiddel, dat we vaak – of zelfs dagelijks – gebruiken, we meer wilden weten. Sommigen kozen chocolade, melkproducten of pasta. Maar ik wou iets nieuws ontdekken over brood, omdat ik dat thuis zelf bak. Laurence besprak in detail elk voedingsmiddel dat de deelnemers hadden gekozen. Ze raadde aan hoe we het moesten klaarmaken en consumeren, aan welke variëteiten we beter de voorkeur konden geven, wat het beste moment van de dag was om het te eten…"

En wat heb je dan bijgeleerd over brood?

"Thuis bak ik doorgaans wit brood omdat mijn kinderen dat het liefste eten. Ik wist dat dat minder voedzaam is dan volkorenbrood, maar niet dat het zo weinig voedingswaarde heeft: in wit brood zit echt niet veel speciaals. Voortaan hou ik daarmee rekening door er tarwemeel of haverzemelen aan toe te voegen of door wat volkorenmeel door de witte bloem te mengen."

Wat heb je verder nog onthouden van de opleiding?
"Dat het belangrijkste is om van alles een beetje te gebruiken, je voeding te variëren en overdaad – in welke vorm dan ook – te vermijden. Laurence leerde ons ook een paar trucjes om de etiketten op voedingsmiddelen te ontcijferen. De ingrediënten worden opgesomd in dalende volgorde van belang voor het product. Als de lijst begint met verzadigde vetten en toegevoegde suikers, zet je het product dus beter meteen terug in het winkelrek. Idem als de ingrediëntenlijst heel lang is of veel woorden bevat die je niet kent en/of synthetische additieven of ingrediënten, want dat is nooit een goed teken."
 

MEER WETEN
Deze cursus wordt alleen in het Frans gegeven. Wil je graag een andere Free Learning volgen? Raadpleeg dan het volledige programma van de ‘Free Learning’-opleidingen.

Ondervind je technische problemen? Stuur dan een e-mail naar FORTISBE -- HRM - free learning.


Contact

Commentaar

    Geef jouw commentaar

    Medewerkers van BNP Paribas Fortis kunnen vrijuit hun mening geven over het onderwerp in kwestie. We vragen wel aan iedereen om zijn naam bij het commentaar te melden. De redactie behoudt zich het recht voor om anonieme commentaren of commentaren die niet met het onderwerp verband houden niet te publiceren. Er is geen plaats voor het uitvechten van vetes of scheldpartijen polemieken of door anderen als kwetsend te ervaren taalgebruik.