Onze rol

#SamenSterk: BNP Paribas Fortis schenkt robot (en meer) aan UZA

Communicatie op afstand, het is meer dan ooit belangrijk. In dit kader kocht het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen vorige week vier zorgrobots, waarmee patiënten onder meer virtueel in contact kunnen komen met hun familieleden. Een van deze vier robots is een schenking van de BNP Paribas Fortis, waaraan ook jij je steentje kan bijdragen.

De schenking van deze robot kadert in het bredere doel van BNP Paribas Fortis om de zeven Belgische universitaire ziekenhuizen te ondersteunen in tijden van corona. Hiervoor trekt de bank de komende maand 1.050.000 euro uit voor opleidingen, wetenschappelijk onderzoek en facilitaire ondersteuning van het personeel.

Videobellen met familie
150.000 euro hiervan gaat naar het UZA: 100.000 euro voor wetenschappelijk onderzoek, 50.000 euro voor een van de vier zorgrobots die het UZA vorige week aankocht. Het UZA zet deze splinternieuwe robots in om informatie te geven aan patiënten, te reageren op noodoproepen en de patiënt te filmen. Met de robot kunnen patiënten ook videobellen naar hun naaste familie en vrienden vanuit het ziekenhuis. Ook na de coronacrisis zal het UZA deze robots permanent gebruiken.

Help je mee?
Wil je zelf als medewerker ook je steentje bijdragen om de zorgsector de nodige steun te geven? Dat kan. BNP Paribas Fortis Foundation zamelt opnieuw schenkingen in voor het verzorgend personeel van de Belgische universitaire ziekenhuizen. Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

Bancaire gegevens:
Naam: Fonds 'BNP Paribas Fortis Foundation – Solidarity Covid-19' van de Koning Boudewijnstichting
Rekeningnummer: BE10 0000 0000 0404 (fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro)
Mededeling: ***019/0830/00259***

Alle bedragen die jullie naar aanleiding van deze oproep storten, zullen we verdelen over de betrokken universitaire ziekenhuizen. Steek je de echte helden van België mee een hart onder de riem?

Contact

Commentaar

    Geef jouw commentaar

    Medewerkers van BNP Paribas Fortis kunnen vrijuit hun mening geven over het onderwerp in kwestie. We vragen wel aan iedereen om zijn naam bij het commentaar te melden. De redactie behoudt zich het recht voor om anonieme commentaren of commentaren die niet met het onderwerp verband houden niet te publiceren. Er is geen plaats voor het uitvechten van vetes of scheldpartijen polemieken of door anderen als kwetsend te ervaren taalgebruik.