Onze wereld

Reizen naar het buitenland: de instructies nog even op een rijtje

De eindejaarsfeesten komen eraan. Velen onder jullie zullen waarschijnlijk enkele dagen welverdiende vakantie nemen om uit te rusten van een vermoeiend jaar. In de huidige omstandigheden is het meer dan ooit belangrijk om de batterij weer op te laden om er in 2021 opnieuw vol energie tegenaan te kunnen gaan.

Sommigen onder jullie zijn misschien van plan om naar het buitenland te gaan. We herinneren jullie eraan dat de overheid bepaalde regels oplegt voor privéreizen. Ze raadt alle reizen naar het buitenland af. Alle informatie over de quarantaine- en testregels die van toepassing zijn bij aankomst in België, vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De overheid wijst er daar met name op dat ‘reizigers zich ervan bewust dienen te zijn dat nieuwe coviduitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten’. Je kunt hier de kleurcodes en de reisadviezen raadplegen. Ze worden regelmatig aangepast naargelang de gezondheidssituatie.

Keer je terug naar België? Volg dan de aanbevelingen van de overheid:

  • Het formulier berekent op basis van jouw antwoorden of je een hoog risico loopt op besmetting met het coronavirus.
  • Krijg je een sms? Dan heb je een hoog risico op coronabesmetting en moet je in quarantaine. Dat is verplicht als je uit een rode zone komt. De sms bevat een code waarmee je je kunt laten testen.
  • Krijg je geen sms? Dan hoef je niet in quarantaine.
Alle informatie over de procedure die je ten aanzien van de bank moet volgen, vind je via HR Direct Access.
Contact