Mijn Job

Wat doet een Expert verzekeringen in het EBC?

Gianni Van Gulck (29) studeerde ‘KMO-Bedrijfsmanagement’ aan de Hogeschool Gent en werkt al bijna vijf jaar in het Easy Banking Centre. Eerst in Brussel als commercieel adviseur, daarna als Klantenadviseur op afstand. Sinds de bank in juli 2019 haar aanpak vernieuwde en onder meer het verzekeringsaanbod een belangrijke boost kreeg, is hij Expert Verzekeringen bij het EBC in Antwerpen. Hij zoekt een collega om het verzekeringsteam daar te versterken.

Wie er zin in heeft, zal zien dat hij of zij er ook gelukkig van kan worden. Gianni Van Gulck
Expert verzekeringen EBC

Gianni, wat doet een Expert verzekeringen bij het EBC?
In het Easy Banking Centre helpen we onze klanten via videogesprek, telefoon en e-mail, en bieden hen dezelfde service als in het kantorennet, zowel voor bankieren als verzekeren. Als Expert verzekeringen in het EBC geef ik op afstand verzekeringsadvies aan ‘Priority by James’- en ‘ Banking by James’-klanten, maar ook aan klanten van De Ondernemersbank voor hun privéverzekeringen. De financiële wereld staat nooit stil en onze klanten willen dat ze ons bijna altijd kunnen bereiken. Daarom zijn we in het EBC op weekdagen van 7 tot 22 uur beschikbaar, op zaterdag van 9 tot 17 uur, en zelfs op bankholidays.

Wat houdt dat dan concreet in?
We werken exclusief via videogesprek, telefoon en e-mail om met de klanten te communiceren, hun vragen te beantwoorden en ze advies te geven in het domein van de verzekeringen. Al onze gesprekken worden opgenomen. In het begin is het wel een beetje wennen, maar die manier van werken bevalt mij goed. Door de uitgebreide openingsuren van het EBC kan ik mijn werk en privéleven mooi op elkaar afstemmen. We werken niet in een vast ploegensysteem, maar ik werk een zestal keer per maand tot 20 of 21 uur. Daar staat tegenover dat ik zelfstandig mijn agenda kan invullen en dat ik op de dagen wanneer ik ’s avonds werk, in de voormiddag tijd heb om bijvoorbeeld met de wagen naar de technische controle te gaan of een bezoek te brengen aan de tandarts. Een win-win situatie voor alle partijen dus.

Met wie werk je samen?
Ik werk intensief samen met de collega’s van James voor Priority en Private Banking, en ook met de medewerkers van De Ondernemersbank op de EBC-site in Antwerpen. De adviseurs bezorgen mij leads om de verzekeringsportefeuilles van hun klanten te checken en na te kijken of ze zowel voor BOAR als levens- en overlijdensverzekeringen correct zijn verzekerd. Ik ga ook na of we eventueel auto- en familiale verzekeringen die elders zijn ondergebracht kunnen overnemen. Voor nieuwe klanten maak ik simulaties en vergelijk ik hun bestaande contracten met de onze, met de bedoeling ze te overtuigen om over te stappen. De expert verzekeringen in het EBC is ook het voornaamste aanspreekpunt die de andere collega’s helpt om meer complexe verzekeringsdossiers te realiseren.

Waarom doe je deze job graag?
De producten van AG Insurance zijn van uitstekende kwaliteit en de klanten zijn heel tevreden. Ze stellen ook de ruime openingsuren heel erg op prijs. Ik vind het vooral fijn om de verzekeringen ‘in the picture’ te zetten en aan de klanten te laten zien dat we met hun zaken bezig zijn. Hun appreciatie is groot en dat geeft veel voldoening. Het is ook heel leuk werken hier en de sfeer onder de collega’s in het EBC is top.

Welke eigenschappen heeft de ideale collega?
Je moet vooral voeling hebben met de klanten en er virtueel mee kunnen communiceren. Het feit dat je geen persoonlijk contact hebt, lijkt moeilijker dan het werkelijk is. Eens je het een paar keer gedaan hebt, loopt het vlot. Je moet ook zelfstandig kunnen werken en zelf de zaken aanpakken. En uiteraard is affiniteit met schade- en levensverzekeringen een noodzaak. Als Expert verzekeringen ben je immers een specialist en collega’s kunnen bij ons terecht voor advies. Graag met je collega’s omgaan is dan ook een troef want uiteindelijk hang je af van de leads die zij aanbrengen.

Daarnaast is het commerciële aspect uiteraard belangrijk. Je moet informatie delen met de klanten en een voorstel kunnen omzetten in een verkoop.  We voeren echter voornamelijk adviesgesprekken en zijn geen harde verkopers. Basiskennis van de verschillende verzekeringen is onmisbaar en ook mee zijn met de digitale transformatie is een must. Maar je moet vooral veel ‘goesting’ hebben om hier te komen werken. Wie er zin in heeft, zal zien dat hij of zij er ook gelukkig van kan worden.

Meer info
Ben je geïnteresseerd in deze functie, solliciteer dan online via My Vacancies – Expert Verzekeringen EBC site Antwerpen (Vacaturenummer EAS000012). Wil je meer informatie, raadpleeg dan de functiebeschrijving of neem contact op met Frans Zwaenepoel via e-mail of telefonisch op het nummer 0496/190 986.

Contact