Onze visie

Security Challenge 5: ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Om de twee weken presenteert de Security Challenge je een ogenschijnlijk eenvoudige situatie. Maar… is die wel zo eenvoudig? De vraag is telkens: ‘zie jij wat ik zie?’ En hoe zou jij reageren? Hoe houd je het veilig? Cybercriminelen gaan niet met vakantie…
Feedback over de challenge ‘Vakantiefoto’s posten’
Vakantiefoto’s posten op social media kan als je profiel goed is afgeschermd, anders loop je het risico op inbraak in je woning tijdens je vakantie. Hoe bescherm je je profiel? Security CoE raadt aan dat je de privacy-instellingen van je posts op bijvoorbeeld Facebook beperkt tot je ‘vrienden’ en niet voor ‘iedereen’ openstelt. 

75% van de collega’s koos de veiligste optie.

Nog meer nuttige tips & tricks vind je in de Security Basics.

En dan de challenge voor deze week. Binnen twee weken volgt de laatste, met feedback over de onderstaande:

Challenge 5: Een dringende overschrijving
Je baas is met vakantie en stuurt je een dringende vraag per mail. Ze lijkt erg nerveus. Ze wil dat je een belangrijke betaling uitvoert.

Wat doe je?

Contact

Commentaar

    Geef jouw commentaar

    Medewerkers van BNP Paribas Fortis kunnen vrijuit hun mening geven over het onderwerp in kwestie. We vragen wel aan iedereen om zijn naam bij het commentaar te melden. De redactie behoudt zich het recht voor om anonieme commentaren of commentaren die niet met het onderwerp verband houden niet te publiceren. Er is geen plaats voor het uitvechten van vetes of scheldpartijen polemieken of door anderen als kwetsend te ervaren taalgebruik.