Collega's

“Een echte aanrader voor wie zijn sportprestaties wil verbeteren”

Mentale kracht en paraatheid zijn belangrijk bij het beoefenen van een sport. Ook adviseur bij het Easy Banking Centre en fervent sportster Carmen Schoors was zich daarvan bewust. Ze aarzelde dan ook geen moment en schreef zich in voor de Free Learning-opleiding ‘Motivatie en mentale kracht voor sportieve doelen’.

Sommige tips over mentale weerbaarheid zijn ook bruikbaar op de werkvloerCarmen Schoors
Adviseur Ondernemersbank bij het Easy Banking Centre

“Ik neem in mijn vrije tijd deel aan triatlons, en ik doe ook aan ‘trailrunning’ (hardlopen over onverharde paden, red.)”, steekt Carmen Schoors van wal. “De andere deelnemers hadden een gelijkaardig profiel: het waren allemaal collega’s die een duursport beoefenden. Maar je hoeft niet per se een ervaren sporter te zijn om de opleiding te volgen; je vindt er ook je gading als je minder ervaring hebt. Wie zichzelf een welbepaald sportief doel stelt, krijgt er tal van tips om gemotiveerd te blijven.”

“Ik ben ook sterk geïnteresseerd in yoga en meditatie en in een meer holistische aanpak van sporten”, gaat ze verder. “Deze opleiding sloot daar perfect bij aan. Als je een ‘trail’ van 50 kilometer loopt, dan willen de laatste loodjes wel eens zwaar beginnen wegen. Dan kan je zeker wel wat mentale weerbaarheid gebruiken.”

Waaruit bestaat de opleiding precies?
Carmen Schoors: “Lesgever Tim Callebaut (HR/Learning & Development, red.) startte de avond met een introductieronde, zodat alle deelnemers elkaar wat beter konden leren kennen. Daarna haalde hij heel wat interessante tips aan om mentaal sterker te staan bij wedstrijden, en om gemotiveerd te blijven tijdens het sporten. We kregen ook de kans om onze eigen visie en ervaringen te delen met de groep. Die wisselwerking was bijzonder interessant.”

“Sommige tips over mentale weerbaarheid zijn ook bruikbaar op de werkvloer. Zo raadde Tim ons aan om bepaalde rituelen in te bouwen voor een wedstrijd - zonder daar krampachtig aan vast te houden. Die tip gebruik ik ook als ik moet deelnemen aan een belangrijke vergadering. Als ik voor een kredietcomité moet verschijnen bijvoorbeeld, zonder ik me tien minuten vooraf altijd even af om mij mentaal te focussen.”

“Voor het overige kregen we ook tips over hoe je snel kunt schakelen als een wedstrijd een onverwachte wending neemt, of als je geconfronteerd wordt met plotse veranderingen. De kalmte bewaren en helder blijven denken zijn dan cruciaal.”

Wat vond je ervan?
Carmen Schoors: “Voor mij was één avond veel te kort: de opleiding had net zo goed twee of zelfs drie avonden mogen duren. Er was zeker nog ruimte voor meer uitdieping. Persoonlijk heb ik er alvast heel wat van opgestoken, een echte aanrader!”

Meer weten?

Free Learning is een gratis aanbod van korte avondopleidingen. Collega-medewerkers van BNP Paribas Fortis geven de sessies. Ze brengen de onderwerpen vanuit een persoonlijke betrokkenheid en expertise. Kennis delen en interactiviteit staan centraal.

Meer info over het Free Learning-aanbod vind je in deze cursusplanning. Inschrijven doe je via My Development.

 

Contact

Geef jouw commentaar

Medewerkers van BNP Paribas Fortis kunnen vrijuit hun mening geven over het onderwerp in kwestie. We vragen wel aan iedereen om zijn naam bij het commentaar te melden. De redactie behoudt zich het recht voor om anonieme commentaren of commentaren die niet met het onderwerp verband houden niet te publiceren. Er is geen plaats voor het uitvechten van vetes of scheldpartijen polemieken of door anderen als kwetsend te ervaren taalgebruik.