Onze wereld

Coronavirus – Update 11 september

De recentste instructies en informatie over zakenreizen, nieuwe stoffen mondkapjes en serologische tests.

De reisbenodigdheden zijn beschikbaar
Als je om professionele redenen (zie de instructies op Echonet mobile) naar het buitenland moet reizen, stelt de bank je reisbenodigdheden ter beschikking om in alle veiligheid te kunnen reizen.

Die omvatten:

  • een voorraad papieren mondkapjes;
  • een flacon met desinfecterende gel;
  • desinfecterende doekjes;
  • een elektronische thermometer.

Bekijk de video COVID-19: travelling safely van de groep BNP Paribas om in alle veiligheid te reizen en je reisbenodigdheden correct te gebruiken.

Je kunt die benodigdheden bestellen bij het HSS-aanspreekpunt (Facility) van je afdeling zodra je reis gereserveerd is via BCD Travel. Bestel ze ruim op tijd want ze worden via de interne post geleverd. De reisbenodigdheden zijn herbruikbaar. Je hoeft er dus geen nieuwe te bestellen telkens als je moet reizen voor het werk.  Bestel je toch een tweede set, dan wordt niet aanvaard.

Als je de voorraad mondkapjes of desinfecterende doekjes van de reisset moet vervangen, neem dan contact op met je HSS-aanspreekpunt. Als je flacon handgel leeg is, vul hem dan aan een van de handgeldispensers in de gebouwen van de bank.

De andere beschermingsmiddelen, zoals de stoffen mondmaskers of de handgel die je eerder al had ontvangen, kun je natuurlijk ook meenemen op zakenreis.

Individuele bestelling van stoffen mondmaskers

Alle medewerkers ontvingen een voorraad herbruikbare stoffen mondmaskers en een individueel busje ontsmettingsgel.Wanneer je busje ontsmettingsgel leeg is kan dit zowel in de kantoren als in de centrale gebouwen bijgevuld worden aan de grote zuilen.

Iedere medewerker kan indien gewenst een pakket met 6 herbruikbare stoffen mondmaskers bestellen via het formulier ‘niet-standaard artikelen’, op Echonet Mobile àPraktisch–> Bestellingen, aankopen en facturatie –> Tools –> E-form voor bestellingen van niet-standaard artikelen. In het formulier vermeld je: het aantal : 1 (pakket), de referentie: M401514 en het motief: Covid.

De bestelde maskers zullen dan in de komende weken via de interne post geleverd worden.

Inschrijvingen voor de serologische tests in het kader van het onderzoek naar COVID-19
De bank geeft je de mogelijkheid om via haar externe partner IDEWE deel te nemen aan een  wetenschappelijk onderzoek van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) en de Universiteit Antwerpen (UA). Dat onderzoek heeft tot doel aan de hand van bloedstalen een beter inzicht te krijgen in de verspreiding van het coronavirus.

In augustus ontving je een persoonlijke uitnodiging waarin je via een link een datum kon kiezen voor een bloedafname. IDEWE stuurt je de testresultaten een à twee weken later op. Dan weet je of je COVID-19-antilichamen hebt opgebouwd. 3.335 medewerkers schreven zich al in.

Wil je ook aan het onderzoek meewerken en te weten komen of je COVID-19-antilichamen hebt opgebouwd? Schrijf je dan snel in! Je kunt je laten testen in de gebouwen van de bank of in een IDEWE-centrum.

Ter herinnering:

  • Om je in te schrijven moet je de Firefox-browser gebruiken. De instructies voor de installatie van Firefox (als je nog niet bent overgeschakeld op Windows 10) staan op Echonet mobile;
  • Vergeet niet de vragenlijst en het toestemmingsformulier, die je vooraf hebt ingevuld en ondertekend, mee te nemen naar de afspraak.
  • Medewerkers die hun afspraak voor de serologische test hadden vastgelegd op een datum waarop ze uiteindelijk niet op kantoor moeten zijn door een wijziging van de A-, B- en C-teams, mogen de dag van hun test uitzonderlijk naar kantoor komen.
Contact