Collega's

Financial Times verkiest BNP Paribas Fortis tot ‘Best Private Bank in Belgium’

Hoofd van Private Banking & Wealth Management België Stéphane Vermeire nam de prijs op 26 oktober in ontvangst tijdens een officiële ceremonie in Londen. De award geldt als een van de meest prestigieuze prijzen in de private banking-wereld. Dat de bank koploper is op het gebied van duurzame beleggingen, speelde een doorslaggevende rol.

Voor de toekenning van de award baseerde de jury zich op een kwalitatief en lijvig dossier dat elke kandidaat zes maanden van tevoren moest indienen om te kunnen meedingen naar de prijs. BNP Paribas Fortis haalde het van zo’n 35 andere Belgische inzendingen.

Welke factoren gaven de doorslag?
“Allereerst is er onze ‘One Bank’-aanpak”, legt Stéphane Vermeire uit. “Binnen de bank zijn er verschillende businesslijnen en activiteiten: Private Banking & Wealth Management, Corporate Banking, Retail Banking, … Al die entiteiten hebben hun eigenheid en expertise, maar ze werken ook heel goed samen. Zo sturen onze collega’s van Commercial Banking ons regelmatig bedrijfsleiders door, en stellen wij potentiële cliënten aan hen voor. Ook Retail Banking introduceert cliënten met een vermogen van boven de 500.000 euro bij ons.”

“Daarnaast hebben we – en dat is uniek op de Belgische private banking-markt - een aparte Wealth Management-afdeling. Die bedient klanten met een vermogen van meer dan 5 miljoen euro. Onze klanten kunnen ons bovendien 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 telefonisch bereiken via PrivilegeConnect. Maar wat écht de doorslag heeft gegeven, is onze voortrekkersrol in maatschappelijk verantwoord beleggen. In België is er in totaal zo’n 22 miljard euro belegd in duurzame beleggingsoplossingen. BNP Paribas Fortis bezit daar ongeveer 11 miljard euro van (52%). We zijn koploper en marktleider op dat gebied.”

Waarom is deze award belangrijk voor de bank?
“Kijk,” zegt Stéphane Vermeire, “ook al hebben we de grootste Private Banking-afdeling van het land, heel wat mensen associëren een universele bank zoals de onze veeleer met betalingsverkeer, leningen etc. Dankzij de award kunnen we onze Private Banking-afdeling volop in de kijker plaatsen, en onze positie ten opzichte van nichespelers verbeteren. Tot slot versterkt het winnen van de prijs ook de ‘company pride’. Onze medewerkers kunnen en mogen trots zijn op hun werkgever.”

Contact