Onze rol

1MH2H: de elf verrassingen van Diane Lenfant

Diane Lenfant maakte in het kader van de '1MillionHours2Help'-actie (1MH2H) een paar uur vrij om, op afstand, een glimlach op het gezicht van de kinderen van Les Salanganes te toveren. Want generositeit stopt niet in tijden van lockdown of tijdens de kantooruren. Laat ook jij je inspireren? 

Ik vond het helemaal geen vervelende klus om naar de kinderen te schrijven. Het was leuk! Diane Lenfant
Process Engineer (E2E OPS)

Les Salanganes is een tehuis in Lillois, Waals-Brabant, waar een dertigtal kinderen met een lichte of matige mentale beperking of gedragsstoornissen door de jeugdrechter geplaatst zijn. “Meestal gaan de kinderen in het weekend naar huis”, vertelt Diane Lenfant, Process Engineer bij E2E OPS. “Maar tijdens de lockdown is dat jammer genoeg niet mogelijk. De jongeren voelen zich dan ook geïsoleerd, ver van hun familie. Die situatie raakte me en dus ging ik in op een oproep van de instelling om de kinderen een briefje te schrijven of een tekening te sturen.

Vrijwilligerswerk tijdens de werkuren

Diane is Process Engineer bij E2E OPS. En het is tijdens haar werkuren dat ze, in het kader van de actie '1 MillionHours2Help' (1MH2H), schreef naar de kinderen van Les Salanganes. "Mijn manager aarzelde niet en gaf meteen haar akkoord. Dus schreef ik me in via de #ourjob2-catalogus (wachtwoord CSR2020, n.v.d.r.). Daar vind je alle activiteiten die tijdens de lockdown mogelijk zijn. Er zit van alles tussen: huiswerkbegeleiding, boodschappen doen voor ouderen, mondmaskers maken … Maar je kunt ook zelf een voorstel doen."

Brandweerman Sam

Na haar inschrijving kreeg Diane een lijst van elf kinderen, van 4 tot 11 jaar. Maar ze wilde nog een stapje verder gaan en haar brieven personaliseren. Dus nam ze contact op met het tehuis. "Nog diezelfde avond stuurde een van de opvoeders me de smaken en kenmerken van de elf kinderen door. Eentje houdt van pasta bolognese en van Frozen, een ander van Brandweerman Sam en lasagne. Op basis van die informatie schreef ik een briefje op maat van elk kind en voegde er een kleine verrassing bij (een papieren vingerspelletje of vouwfiguurtje, ballonnen, een tekening, enz.)."    

Diane hoopt de kinderen met haar brieven een paar fijne momenten te bezorgen en misschien wel sterretjes in hun ogen te toveren. "Ik zou natuurlijk superblij zijn met een antwoord. Als mijn berichtjes iets losmaakt hebben, waarom dan niet voortdoen? Ik vond het helemaal geen vervelende klus om naar de kinderen te schrijven. Het was leuk! Ik moedig iedereen aan een kijkje te nemen in de #ourjob2-catalogus. Je vindt er echt mooie projecten, overal in België."

1MH2H in praktijk
Ook jij kunt je tijdens de crisis engageren. Neem deel aan de 1MH2H-actie en schenk een halve werkdag aan een vzw naar keuze.

Moeilijk is het niet: schrijf je gewoon in – met het akkoord van je manager – via de rubriek 1MillionHours2Help in de #ourjob2-catalogus (wachtwoord CSR2020). Vergeet niet om vervolgens een halve dag aanwezigheid in 'My HR' in te voeren met de '1MillionHours2Help'-code.

Sustainability-compartiment
Denk er ook aan dat de bank voor 2020 mikt op 2.000 deelnemers aan de actie 1MH2H, om een van de 'Sustainability'-doelstellingen van cao 90 te halen die recht geven op een collectief variabel loon. Zorg dus dat je deelname meetelt door ze te registreren in 'My HR'!

Bovendien plant WeForest voor elke deelname een boom in Zambia.

Contact

Commentaar

    Geef jouw commentaar

    Medewerkers van BNP Paribas Fortis kunnen vrijuit hun mening geven over het onderwerp in kwestie. We vragen wel aan iedereen om zijn naam bij het commentaar te melden. De redactie behoudt zich het recht voor om anonieme commentaren of commentaren die niet met het onderwerp verband houden niet te publiceren. Er is geen plaats voor het uitvechten van vetes of scheldpartijen polemieken of door anderen als kwetsend te ervaren taalgebruik.